Posts filed under Petrőcz Rafael

Tartine de beurre confiture de framboise mártással

Fél vekni teljes kiörlésű kenyér
Tetszés szerinti vajmennyiség a kikenéshez
60g friss confiture de framboise (javasolt - a szokástól eltérően - jó minőséget venni)
2 friss eperlevél főleg díszítés gyanánt

1 Mindenekelőtt átgondoljuk, hogy konyhai tapasztalataink elégnek bizonyulnak-e majd, hogy egyáltalán egy Tartine de beurre-t elkészítsünk - nemhogy még a confiture de framboise mártással is megbolondítsuk jövendőbeli kulináris remekművünket. 

2 Ha az egyes lépést nyugodtan végigcsináltuk, és alkalmasnak érezzük magunkat a konyhai bravúrra, akkor vegyük elő a kenyerünket. A következő műveletet csak akkor hajtsuk végre ha már elmúltunk 16 évesek és lehetőleg van segédmotoros forgalmi engedélyünk. Tehát lassú, nyugodt, de mégis erőteljes mozdulatokkal kivitelezzük a kenyér több panelre való szeletelését. 

3 Ezután kutassuk fel, hogy konyhánk zegzugos polcai közt, melyik a legjobb mínőségű vaj. Én csak a Beurre á la Provence-ot javaslom. A rendlkezésünkre álló vajjal - lefogadom hogy csak margarin volt otthon - hosszan elnyúló mozdulatokkal, 10-15 mm-es vastagságban lepjük el a kenyérszeleteket, egyesével. 

4 Az ínyenceknek csak ezután jön a java! A confiture de framboise (lehet készen is venni) felhasználásával tegyük még különlegessebbé, a már most is felülmúlhatatlanul mesteri remekművünket. A mártást tetszés szerint lehet a tartine de beurre-re vagy mellé tálalni. A díszítést se felejtsük el!    

Variáció: a confiture de framboise mártást helyetesíthetjük ízlés szerint a földön található szinte bármely ehető dologgal. 

Fél fogadra sem lesz elég

Posted on January 16, 2015 and filed under 201302, Petrőcz Rafael, Frappáns.