Szcientológia

„Ha egy kis pénzt akarsz csinálni, írj könyvet! Ha egy csomó pénzt akarsz csinálni, alapíts vallást!”

Réges-régen -75 millió évvel ezelőtt, egy nem is olyan messzi galaxisban, élt egy Xenu névre hallgató, gonosz galaktikus uralkodó. Xenura volt bízva galaxisunk egy része. 76 bolygót irányított (köztük szeretett Föld bolygónkat), amelyeken átlagosan 178 milliárd ember lakott. Ez nagyon sok, és ezt a galaktikus uralkodó is így gondolta, ezért a népirtást választotta megoldásnak. A rábízott terület felett a „hitehagyottak” segítségével teljesen átvette a hatalmat a „Hűséges Hivatal”-tól, és megkezdte diktatórikus uralkodását. Pszichiáterek(!) segítségével több millió embert hivattott be jövedelem adó vizsgálatra(!), ahol erőszakkal bénító injekciót adtak nekik. Ezután a mozgásképtelenné vált embereket olyan űrrepülőkre rakta, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az USA-ban az 50-es években haszált DC-3-asok. Az összes uralma alatt levő bolygóról a Földre hozta őket, ahol vulkánok mellé fektette őket, majd hidrogénbombával felrobbantotta őket. A testük elpusztult, de a thetánok (az emberek lelke), nem pusztult el, hanem ezek csoportokba verődtek és belemásztak azokba az emberekbe akiknek még volt testük.

ÁLLÍTÓLAG. Ez a mese a szcientológia történelemnézetének szerves részét képezi. Szerintük ezek a „thetánok” ma is bennünk élnek, és az emberek csak az ő módszereikkel tudnak megszabadulni ezektől a lényektől. Ezt a történetet pedig, csak a külön beavatottaknak mondják el, akik rengeteg pénzt fizettek azért, hogy szintet léphessenek a szcientológia hierarchia rendszerében. (Persze az internet korában nincs szükség arra, hogy beavatott legyél, elég, ha be tudsz gépelni valamit a google -be/-ba). A kerettörténetük nagyon hasonlít egy sablonos csillagok háborúja utánzathoz. Talán nem véletlen, hiszen L. Ron Hubbard a szcientológia kitalálója vallásalapító tevékenysége előtt sci-fi íróként kereste kenyerét.

Mivel ezzel a foglalkozással nem igazán találta meg a mindennapi betevőjét, így a 40-es években kitalált egy életmód rendszert, amit dianetikának nevezett el, és nem túl szerény véleménye szerint ezzel gyógyíthatóak különböző gyógyíthatatlan betegségek, valamint ezen gyakorlatok végzésével kikergethetjük magunkból a „thetánokat”, tovább élhetünk stb. Kezdetben pszichológusoknál, és pszichiátereknél házalt módszereivel, de mivel mindenhol elutasították, ezért 1952-ben kiadott egy könyvet a dianetikáról. A könyv viszonylag sikeres lett, és mivel egyre többen kezdték használni a dianetikát, ezért Hubbard megalapította a Szcientológia Egyházat. Saját bevallása szerint erre azért volt szükség, mert az ember szellemi lény, és csak a vallás közelít az ember felé szellemi szempontból. Persze valószínűleg az ezzel járó adókedvezmények stresszoldó hatását is figyelembe vette. Egyházuk felépítése hierarchikus, és bizonyos feltételek teljesítése esetén egyre nagyobb szintet lehet elérni. Ezek között a feltételek között legtöbbször szerepel egy nagyobb pénzösszeg kifizetése az egyház számára. Hitüket főként a tudományba, az ismeretbe vetik, annak ellenére, hogy a tudományos világ egyhangúan elutasítja a szcientológia minden „tudományos köntösbe bújtatott tévtanítását”.

A szcientológusok próbálják minden tanításukat tudományos alapra helyezni, viszont legtöbbször elutasítják az egyházon kívüli szaktekintélyek véleményét. Nagyon ellenségesek a pszichológusokkal, és a pszichiáterekkel szemben, ugyanis az ő módszereiket átverésnek tartják, ugyanakkor a dianetika módszerei között szép számmal találunk pszichoanalízisből, és pszichológiából átvett gyakorlatokat. Ma a legnagyobb szcientológus szervezet a Nemzetközi Szcientológia Egyház, ami egyben egy üzleti szervezet is. Németországban nem működhetnek egyházként, csak cégként. Sok fedőszervezetet alapítanak, amik függetlennek látszanak a szcientológiától, de amikor már szorosabb kapcsolatba kerülnek mondjuk egy céggel, akkor bekebelezik. Például egy cégnek nehézségei vannak és felhívnak egy tanácsadó céget, akik küldenek pár „tanácsadót”, akik aztán teljesen belemásznak a cég belügyeibe és mindeféle személyes adatot összegyűjetenek az ott dolgozókról, akiket aztán rákényszerítenek, hogy a kezdjék el használni a dinetika módszereit. Érdekes, hogy sok rejtélyes okból történő öngyilkosság, és gyilkosság kapcsolódik a szcientológiához.

Ezekben az esetekben közös pont, hogy mielőtt az áldozat elhunyt, a vagyonának jelentős részét a rejtélyes egyháznak, vagy valamelyik tagjának adta, valamint, hogy legtöbben pszichiátriai kezelésen vettek részt, mielőtt dianetikus kurzusokra hívták őket. Elli Perkins, szicentológus auditor (náluk így hívják a papot) volt, aki nem engedte, hogy skizofrén gyermeke pszichiátriai kezelést kapjon, hanem dianetikus módszerekkel próbált segíteni rajta. Sajnálatos módon 2003-ban saját fia vetett véget az 54 éves hölgy életének. A szcientológusok szinte mindig pereket indítanak azok ellen akik könyveket, cikkeket jelentetnek meg kritizálás, vagy bírálás, esetleg tényfeltárás céljából. Több példa volt arra is, hogy embereket megfigyeltek, feldúlták a mindennapjaikat, valamint életveszélyesen megfenyegették őket. Igyekszenek az internetről is eltávolítani a lehető legtöbb olyan információt ami lerántaná a leplet igazi tevékenységükről. Talán a legismertebb szcientológus a híres hollywoodi színész, Tom Cruise. 23 évesen, akkori barátnője buzdítására csatlakozott a szcientológus egyházhoz. Hamar magas szintre jutott el, hiszen jó plakátarcnak bizonyult az egyház számára, hogy népszerűsítse tanait. Cruise tényleg hisz abban, hogy különleges képességei vannak, és, hogy ő fogja megmenteni a Földet az elkövetkező egymillió évben megtörténő földönkívüli inváziótól. Kérdéses, hogy ezt a küldetését el tudja-e majd végezni sikeresen.

Posted on January 16, 2015 and filed under Vallások, 201302, Király Dániel.