Minden gyerek lakjon jól!

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata segítve a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány tevékenységét (melyet Dr. Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója vezet), több hónapos segélyosztó akciót szervez a 47 leghátrányosabb helyzetű, kistérségben élő, 0-3 év közötti gyermekek részére. Ennek a körútnak volt első állomása Heves.

A kissé csípős tavaszi reggelen 10-kor a Hit Parkban találkoztunk, s egy gyors eligazítás után piros kisbuszunkban nyolc lelkes fiatal önkéntessel a fedélzeten indultunk el. 

A Szeretszolgálat segítve a Dr. Hegedűs Zsuzsa, a miniszterelnök főtanácsadója által vezetett, Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány tevékenységét, több hónapos segélyosztó akciót szervez a 47 leghátrányosabb helyzetű, kistérségben élő, 0-3 év közötti gyermekek részére. Az akció során vállaltuk, hogy az élelmiszerláncok adományaként felajánlott 10 kg-os élelmiszercsomagokat eljuttatjuk minden hónapban a rászoruló, mintegy 7500 gyermek számára. 

Az egyórás utazás alatt a borús idő miatt nem tudtuk megcsodálni a szép tájat, ám ezt ellensúlyozták a jó hangulatú beszélgetések. A dombvidék után síkságon keresztül vezetett az utunk, ahol már feltűntek a jellegzetes magyar parasztházak, s a néhol beázott gabonaföldeken elszórt tanyák.

Negyed egykor érkeztünk meg Heves önkormányzati épületéhez, ahol először sajtótájékoztatót tartottak az Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Spar, Tesco üzletláncok és a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, valamint a HISZ vezetői, illetve a hatvani gyülekezetből érkezett önkéntesek. Majd utána egy órakor megnyílt a kapu és elkezdődött az adományok átadása.

Az eseményt az országos média közvetítette.

Közben másik két közeli helyszínen, Tenken és Tarnabodon is fogytak a csomagok a hatvani Hit Gyülekezete Szeretszolgálat önkénteseinek közreműködésével.

A nap végére összesen kétszázötven élelmiszercsomagot osztottunk szét a hátrányos helyzetű családok között, amely ígéretes kezdete ennek az országos  szintű összefogásnak. 

Balogh Jázmin

Posted on April 9, 2016 .