Múzeumok éjszakája

Végre itt a nyár, mindenki ezt várta, a pihenést, a nyaralást és a tanulásmentes napokat. Ennek ellenére nem árt egy kicsit művelődni a nyáron, ha nem is direktben tanulni, de múzeumokba, várakba vagy bármilyen kulturális helyre nyugodtan ellátogathatunk. Soha nem árt ha ragad ránk egy csepp kultúra. 

Ha te ilyen diák vagy, akinek a sok láblógatás mellett van ideje ellátogatni hasonló helyekre, akkor Június 20-a a te napod. Ugyanis idén is megrendezik a Múzeumok éjszakáját, ami most két témára összpontosít. Egerre, mint magyar győzelmi jelképre, és Erdélyre, nemzeti lelkiismeretünk egyik élő helyszínére. Szombaton este 6 órától Budapesten több mint 100 múzeum várja a látogatókat, az ország vidéki városaiban pedig körülbelül 200 helyszín tárja ki kapuját. A programok egyaránt érdekesek a fiatalok, az idősek vagy akár az egész család számára. Több ezer szakértő lesz a látogatók segítségére. 

Az év legrövidebb éjszakáján a közlekedés sem lesz probléma, ugyanis külön buszjáratok indulnak a látogatók részére. Ha úgy gondolod, hogy érdekel, akkor hívd el a barátaidat is, többen még jobb lehet a hangulat. Érdemes fotókat is készíteni (ahol megengedik) mivel a tavalyi éjszaka után is adódott lehetőség egy klassz utazást nyerni a képekkel. 

Idén egy nagyszerű mobil alkalmazás is segíti a látogatókat, ahol az éjszaka programjait tudod nyomon követni és a különböző múzeumokat könnyebben megtalálni. A program ingyen letölthető és offline is lehet használni. A mai generációnak ez már nem kihívás, de nagy segítség lehet. 

Bodza Mirjam

 

Posted on June 17, 2015 .