Leona szerint a világ

5-kor keltem. Félálomban összekapartam egy távirányítós autót, egy szelfibotot, meg egy megafont. Sietve elindultam, hogy 7:30-kor elkezdjük a hirdetéseket megszerkeszteni a pénzügyi tematikus napra.

Tervünk az volt, hogy a tematikus napra tervezett cégünk ötletes, vicces, és az árusított termék kelendő legyen, mely végül 3 külön vállalkozásban nyert formát:

1) hirdetéseket készítettünk más cégek számára,

2) NYÚLj a kreativitás felé címmel olyan szolgáltatást nyújtottunk, ahol szuper szelfiket készíthettél Dorka nyulával (Gerzson),

3) fagyit árultunk.

Két óra elteltével, a játékszabályok megértése és az árusító standok felállítása után 10:00-kor beindult a kereskedelem, mely igazi piaci versenyt vont maga után. Reklámembereink (akik távirányítós autóra erősített hirdetéssel mászkáltak, vagy a megafonon keresztül hirdettek), de az árusítók és tőzsdézők is megtapasztalhatták a vállalkozás gyönyörűségeit. Kezdtük megérteni a cégalapítás rejtelmeit melyről, már hallottunk, de a tapasztalati elsajátítás sokkal inkább magunkévá teszi, hogy például ha sikeres vállalkozó akarsz lenni, fontos egy olyan termék, vagy szolgáltatás árusítása, amire igény van, de még ennél is fontosabb a reklám, melynek minél több emberhez el kell jutnia minél eredetibb, minél figyelemfelkeltőbb formában. Ja és a forgalmas árusító hely is nélkülözhetetlen.

Az árusítás végeztével elfoglaltam helyemet a rajz teremben két vitázó társammal, hogy a hitel két oldalát vizsgálgassuk versenyszerűen, mialatt a Humán 3-ban Ha én pénzügyminiszter lennék címmel a programtervüket vázolták fel az osztályok képviselői.
A pénteki nap a beszéd döntőjével kezdődött, majd fantasztikus előadásokkal folytatódott marketingről, a brókerbotrányról, illetve arról, hogyan lehet már fiatalon is pénzt megtakarítani.
Az előadások után már sor is került az eredményhirdetésre. A dobogósok tortát kaptak (9.A; 9.D; 11.C), az első helyezett (9.A) meg nem olyan meglepő módon pénzt, mellyel talán – ki tudja – elindítják első, igazi vállalkozásukat.

Lévay Leona

Posted on June 2, 2015 .