A Tense Map

Kedves szülők, diákok, angolul tanulók! Az angol igeidők zűrzavaros világának megértésére iskolánk angoltanára kifejlesztett egy letisztult, egyszerű, játékos tanulási módszert, ami azonnal nagy népszerűségnek örvend. Részletekért katt a videóra vagy a cikkre ;)

Iskolánkban a kreativitása nagy hangsúlyt fektetünk, minden a szokványostól eltérő, újfajta tanítási/tanulási módszert szívesen kipróbálunk. Ilyen újítás a Tense Map is, melyet iskolánk egy kiváló angoltanára, Horváth Hajnalka talált ki és valósított meg.

A Tense Map az angol nyelvtan egyik legnehezebbnek ítélt részét, az igeidőket hivatott játékosan megtanítani kicsiknek és nagyoknak.

Sok éves tanári tapasztalat után készült el a nagyon színes Tense Map, amit plakátként a tanteremben, vagy társasjátékként is lehet alkalmazni. Kilenc "metróvonalon" keresztül mutatja be a kilenc leggyakoribb igeidőt, olyan módon, hogy az egyes "megállók" egy-egy időhatározót jelentenek, a "végállomás" pedig maga az igeidő, amivel az adott időhatározót használni kell. A játékosság mellett nagy hangsúlyt kapott a megalkotáskor a multiszenzoros tanulási módszer, diszlexiásoknak is nagy segítséget nyújt a használata.

Az ötlet forradalmian új és azonnal nagy népszerűségnek örvend.

A Modern Iskola magazin honlapjára is felkerült egy összefoglaló cikk a Tense Mapről:

http://moderniskola.hu/cikk/hogyan-tanithato-angol-nyelv-tablajatekkal

A Tense Map honlapján folyamatosan bővülő ötlettár van tanároknak és diákoknak is, magát a játékot is itt lehet megrendelni:

http://www.tensemap.eu

Egy rövid promóciós videó is készült, mely játék közben mutatja be a Tense Mapet:

A Tense Map már a Kölcsey utcai Libra könyvesboltban is kapható!

Hamarosan megjelenik egy másik változat, 3 igeidőről felső tagozatosoknak, ami remélhetőleg legalább ilyen hatékony és népszerű lesz.

~ Varga Dominika

Posted on February 22, 2015 and filed under #nyelvtanulás.