Imádkozz Párizsért!

Európa mérföldkőhöz érkezett? Legalább 150 ember halott Párizsban. A merényleteket muszlim hívők követték el: profi harcosok lövöldöztek, öngyilkos merénylők robbantottak. Mindenki megdöbbenve áll az események előtt. Talán megelőzhető lett volna a borzalom? Lezárták a francia határokat, de a lakosság legalább 9%-a már így is muszlim hívő. Franciaországban nem csak terroristák öltek. Franciaországban az iszlám gyilkos eszméje ölt "hitetleneket". Hogyan tovább?

Túlélők beszámolója: a földön fekvő embereket végezték ki a terroristák a koncertteremben. Allahu Akbar kiáltásokaz is lehetett hallani. A merénylők 18-19 évesek lehettek. 
Az Iszlám Állam ünnepel. Európa gyászol. 
Európa Szeptember 11-e?

Most fordítottuk magyarra egy túlélő beszámolóját:
"A koncert már fél órája zajlott, amikor olyan hangokat hallottunk, mint a petárda robbanása. Megfordultunk, és messzebb két fiatal srácot láttunk, akik Kalasnyikov fegyverekkel kezdtek lövöldözni a tömegre. Gyorsan lefeküdtünk a földre, de sokan pánikolni kezdtek. Mindenki ordibált. A színpadtól jobbra nyitva volt egy ajtó, mindannyian arra próbáltunk rohanni. A lépcsők miatt elakadtunk 5-10 percre. Amikor felértünk láttuk, ahogy az emberek ajtókat próbálnak kitörni, hogy kijussanak, de ezek az ajtók csak egy irodába vezettek. Valakinek közben sikerült kinyitni a tetőre vezető ajtót így odarohantunk: ki a tetőre. Ott vártunk addig, amíg a szomszédos házban valaki kinyitotta az ablakot és beengedett mindenkit a lakásába. Folyamatosan hallottuk a robbanásokat, a lövöldözést és a halálordításokat. Nem tudtuk, mi történik." 
Ford.: SJ

ISIS magáravállalta a támadásokat, és "csodának" nevezte a történteket, "testvéreknek" a terroristákat. New York Times összefoglalója.

Oszd meg a híreket, képeket, és rakd mellé a hashtaget: #prayforParis és imádkozz Párizsért, Franciaországért, Európáért! Isten óvja Európát!

Posted on November 14, 2015 .